Receptek

A főzésben azt keresem, hogy miként tudom kihozni minden alapanyagnak a legizgalmasabb tulajdonságát, hogy általuk egy új élményt adhassak a vendégeimnek.

Zöldséges csirketekercsek, paradicsomos hajdinával és sült paradicsommal

  • 60 dkg csirkemellfilé, vékony szeletekre vágva

  • 20 dkg hajdiona, sós vízben megfőzve

  • 1 sárgarépa

  • 2 szál újhagyma

  • friss bazsalikom, rozmaring, szurokfű

  • 1 liter házilag préselt paradicsomlé

  • 1 cukkini

  • 20 dkg koktélparadicsom

A csirkemell szeleteket vékony szeletekre vágjuk és kilapítjuk.
Vékonyra vágott cukkini szalagokkal, friss fűszerekkel fedjük be, majd alufólia segítségével szorosan felcsavarjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy kidermedjen.
Éles késsel ujjnyi szeleteket vágunk belőle és egy erősebb rozmaring szárára fűzzük őket.
A felforrósított grillezőn hirtelen megsütjük egyéb zöldségekkel együtt.
Egy serpenyőben pár csepp olajon megpároljuk a hagymát és felengedjük a paradicsomlével.
Friss fűszerekkel ízesítjük és hozzáadjuk a főtt hajdinát, reszelt sárgarépát és készre főzzük.


Tálaláskor a paradicsomos hajdinát, csirkemell roládot, sült zöldségeket és paradicsomlekvárt helyezzük tányérra.

Hideg uborkaleves, sonkával és tökmagolajjal

  • 4dl joghurt

  • 2 db friss uborka

  • 1kk reszelt gyömbér

  • 1 kisebb fej vöröshagyma vagy újhagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • só, fehérbors

  • friss fűszerek

  • füstölt sonka

  • tökmagolaj

  • friss csíra
Az apróra vágott zöldségeket és a joghurtot turmixgépben, közepes fordulatszámon összetörjük.
Ízesítjük sóva, borssal és frissen vágott fűszerekkel.
Ezek lehetnek friss bazsalikom, kapor esetleg lestyán is.
Még egy keverés után pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Javasolt a tányérokat vagy poharakat lehűteni és csak utána kimerni a levest.
Frissen vágott sonkával és tökmagolajjal tálaljuk.
 
Jól illik hozzá a füstölt pisztráng vagy lazac is akár.
 

Harcsafilé citrommal, köles salátával és fügével

  • 60dkg harcsafilé, bőr nélkül

  • 20 dkg sós vizben főtt köles

  • 1 csokor friss borsmenta, rozmaring

  • 4 db húsos füge

  • 1 fiatal sárgarépa
A halfiléket szeleteljük, sózzuk, majd citrom levével alaposan átkeverjük.
Az elektromos grill lapot felforrósítjuk és egy csepp olajon a halszeleteket megsütjük.
A főtt, kihűtött kölest összekeverjük az aprított mentával és reszelt répával.
A halfilével együtt sütjük meg a fügét is, melyet ízlés szerint kevés rozmaringgal és pár csepp mézzel tehetünk izgalmasabbá.
Tálaláskor a kölessel körítjük a harcsát és a fügét.
 
A halhoz jól illik a friss citromfű is, melyet tálaláskor szórhatunk a fügéhez vagy a halhoz.