Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Nyári hűsítő receptsorozat!

Gyere és ismerd meg 4 fantasztikus receptem!

 
 

Rólam

Háromgyerekes apuka és férj, aki a Balaton parton él családjával.
Mesterszakács – séf, food stylist, a CSIKOS márka tulajdonosa, újrakezdő és önfejlesztő, az emocionális gasztronómia megfogalmazója.

Kocsis Bálint

Hitvallásom

Hiszem, hogy kreatív íz költeményeimen keresztül még több ember fejezi ki egymásnak majd az érzéseit. Élményeket, a pillanatban megélt örömöket adok a tudásommal az embereknek, mely elgondolkodtat és inspirál.

Hiszek a másképp gondolkodásban, és a folyamatosan jobbá válásban, ezért képzem magam, és ezt az üzenetet juttatom el egyedi ételeimmel és termékeimmel az arra nyitott emberek felé.

Hiszem, hogy az energia, szándék és figyelem visszaköszön a termékben, tevékenységben amit belefektetek. Az, hogy ételeket, menüsorokat vagy éppen egy kézzel faragott bútort adunk ki a kezünk közül, az csak egy aktuális körülmény, a szándék és az energia a lényeg.

Vissza tudom adni az embereknek az igényt, hogy újra akarjanak álmodni, célokat kitűzni, hogy lehet más az életük, ha tényleg akarják azt. Ez számomra nagyon felemelő érzés. Ha csak egy embernek tudok változtatni a gondolkodásán, akkor azáltal számos további személy élete válhat jobbá, boldogabbá….és ennél az eredménynél többet nem is kívánhatok az élettől.

Az a célom, hogy sikereim, eredményeim által gyermekeimnek egy olyan példát mutassak, amelyre gondolva életük bármely szakaszában ha felteszik azt a kérdést, hogy : -Mit tenne most apa? -akkor valóban a legjobb és leghelyesebb döntést hozhassák meg, mely boldoggá és még jobb emberré teszi őket.

 

Ki is Kocsis Bálint?

Többgenerációs hentes-mészáros család unokájaként született a Balaton mellett, és az élelmiszerekhez való vonzódása hamar megmutatkozott.

Már gyerekkorában meghatározóak voltak számára a fűszerek, gyógynövények, illatok és ízek élményei, melyek egész életében végigkísérték.

Szakács tanulmányai alatt hamar megmutatkozott kíváncsisága és tanulási vágya. Az alapanyagok minőségétől a mikrobiológián keresztül egészen az emésztésben szerepet játszó enzimekig meg akart érteni és ismerni mindent. Folyamatosan kereste az összefüggéseket és törvényszerűségeket, gondolkodása tanárait is meglepte. Szakmai fejlődésének köszönhetően sikeresen indult versenyeken, iskolai megmérettetéseken, ahol rendre hozta az eredményeket.

Iskolái befejezése után több helyen is megfordult, mint szakács, és tudását külföldön is gyarapította.
Svájci és Németországi konyhákon ismerkedett más nemzetek gondolkodásmódjával és konyhájával, alapanyagaival.
Hamar vezető beosztásba került, mesterszakács végzettséget szerzett, és mindenki a legszerencsésebb embernek tartotta, akinek a szakmája egyben a hobbija is. A kompromisszumot nem ismerő, maximalista és hidegvérű munka eredményeként saját visszatérő vendégköre, rajongói alakultak ki. Egyedi gondolkodásmódja, kreativitása és rá jellemző íz kombinációi egyre ismertebbé tették.

Viszont ez a fajta teljesítmény és tempó nem maradt eredmény nélkül, mert az élet megálljt parancsolt az akkor harmincas éveiben járó, sikeres, kétgyermekes séfnek.
Az agyalapi mirigy daganat, a teljes kiégés és katasztrófális egészségi, magánéleti és lelki állapot hatására szembe kellett néznie saját addigi életével.

HA TÖBBET SZERETNÉL MEGTUDNI BÁLINT ÖNÉLETRAJZI ÍRÁSAIRÓL, AKKOR KATTINTS IDE.

A teljes életmód és gondolkodás váltás, hatására közel 100 kiloról lefogyott 74 re. Számos sikertelen próbálkozás után, keddről-szerdára elhagyta a napi két doboz cigarettát, kávét, és száműzte étkezéséből a húst.
Elkezdett sportolni, és futásban találta meg a kihívást. A szakmai tanulmányait ezek után az egészséges és tudatos étkezésbe, főzésbe fektette. Mindezek mellett spirituális és lelki életére is legalább akkora hangsúlyt fektet már, mint korábban a szakmai területekre.

Magánéletében, egészségében és gondolkodásbeli változásának legszebb eredménye az azóta megszületett harmadik gyermekük Botond. Valamint ma már országosan ismert lett az általa jegyzett CSIKOS márka, mely szintén az új életmód gyümölcse, mely hűen tükrözi a séf gondolkodását. Ma élményvacsorái, örömfőzései és bemutatói kapcsán hívják rendezvényekre és cégekhez, hogy tudását átadhassa az arra nyitott, fejlődni akaró közönségnek, akik nyitottak az újra és az emocionális élményekre.

Nyári hűsítő receptsorozat!

Gyere és ismerd meg 4 fantasztikus receptem!

 
 
Mobile version: Enabled asd